Is de ziekte van Lyme bij u geconstateerd via een bloedonderzoek of een diagnose van de dokter of heeft u al last van symptomen van de Ziekte van Lyme, dan begint direct de behandeling.In dit artikel leggen de ziekte van Lyme behandeling uit en natuurlijk de vraag of een patiënt met de Ziekte van Lyme kan genezen? Ten slotte geeft dit artikel jou een antwoord op de vraag wat jou of een nabije persoon met de ziekte van Lyme staat te wachten op de korte als lange termijn zodat je een volledig beeld krijgt van het ziektebeeld.

Ziekte van Lyme behandeling

Wordt de ziekte van Lyme in een vroeg stadium ontdekt, dan houdt de ziekte van Lyme behandeling vaak niet meer in dan een antibioticakuur van 30 dagen. Deze wordt in tabletvorm verstrekt aan de patiënt. Blijkt uit een diagnose van een arts dat de patiënt last heeft van persisterende Lymeziekte, dan kan andere antibiotica nodig zijn als behandeling. Na deze 30 dagen is de patiënt bijna altijd volledig genezen.

Kan iemand van de ziekte van Lyme genezen?

De Borrelia bacterie wordt in veel gevallen door een antibioticum aangepakt. Echter zijn er veel mensen die na de Ziekte van Lyme last houden van het post-Lymeziekte syndroom. De vraag; kan iemand met de Ziekte van Lyme genezen is dus met ja te beantwoorden, maar in de praktijk blijven veel mensen hun gehele leven last houden van klachten die in verschillende gradaties kunnen optreden. De ernst van het niet van de ziekte van Lyme genezen zit hem in de persoonlijke resistentie voor het antibioticum en de snelheid waarmee met de ziekte van Lyme behandeling begonnen is. Heeft u te lang afgewacht dan is de kans op genezing kleiner.

Gevolgen op korte termijn

De ziekte van Lyme behandeling zelf heeft geen gevolgen voor de gezondheid. Deze helpt de Borrelia bacterie uit het lichaam te verwijderen en helpt de ziekte van Lyme genezen. Ben je hier niet op tijd bij, dan heeft de ziekte van Lyme invloed op de fysieke gesteldheid van het menselijk lichaam. De ziekte van Lyme zal binnen enkele uren tot drie maanden na de tekenbeet een rode of blauwrode vlek veroorzaken. Daarnaast kunt u in deze periode ook kampen met griepverschijnselen, spierpijn, krachtverlies, een oogontsteking of zelfs hartkloppingen. De ziekte is nog steeds te genezen maar de kans op volledig herstel wordt wel met de dag kleiner, actie ondernemen dus!

Gevolgen van Lyme op het lange termijn

Na de eerste fase treedt een chronische fase van de Ziekte van Lyme op, waarbij je langzaam zult merken dat de bacterie zichzelf verspreidt door het lichaam. Hierdoor ontstaan zwellingen en pijn aan gewrichten, specifiek in de armen en benen. Daarnaast kunnen huidaandoeningen en hartritmestoornissen optreden als gevolg van de verdere verspreiding van de Ziekte van Lyme. Lopen, praten, bewegen en andere simpele dagelijkse bewegingen worden aangetast en steeds lastiger uit te voeren. Dit komt doordat het spierstelsel zich aan het afbreken is. Naast de fysieke klachten behoren mentale klachten ook tot het ziektepatroon. De patiënt krijgt namelijk te maken met beperkingen die hij of zij nog nooit in zijn leven heeft ervaren. Dit kan zorgen voor depressie en uiteindelijk resulteren in een sociaal isolement. Daarom is het verstandig om naast de huisarts ook begeleiding bij een psycholoog te zoeken.

Kortom: neem het zekere voor het onzekere

U weet nu dat de ziekte van Lyme behandeling belangrijk is en er zo snel mogelijk mee begonnen moet worden. Maak bij twijfel dus altijd een afspraak met de huisarts om een juiste diagnose te kunnen stellen en zo snel mogelijk te beginnen met behandelen. Op deze manier is uw kans om de ziekte van Lyme te genezen het grootst!